Így ismerhetjük fel a csapatbomlasztó munkatársat

Az állásinterjún még semmi jele annak, hogy csapatbomlasztó kerül a céghez, később viszont a jelenléte komoly problémákat okozhat. Érdemes hát időben kiszűrni.

Számos tényező mellett a csapatkohézió is igen fontos szerepet játszik abban, hogy a jó munkaerőt a megszerzés után sikerül-e hosszabb távon is megtartani. Ezt a kohéziót több tényező erősítheti, de persze, gyengítheti is. Egy ilyen lehetőség például, ha csapatbomlasztó kolléga kerül a képletbe – szerencsére a jelenléte kiszúrható és kiszűrhető.

Mi jellemzi a csapatbomlasztó munkatársat?

Gyorsan emeljük ki, hogy nem könnyű a felismerésük, hiszen a csapatbomlasztók többnyire igazi kaméleonok. Az állásinterjún képesek ráhangolni saját belső adóvevőjüket azokra az elvárásokra és arra az összképre, amit vezetőként elvárunk tőlük, és ennek megfelelően viselkedni, válaszolni.

Közvetlennek, kiegyensúlyozottnak, vidámnak, dinamikusnak és kedvesnek mutatják mutatjuk, holott valójában nem ez a helyzet. Mélyen bizonytalanok, nincs rendben az önismeretük. Elismerésre és megerősítésre vágynak, miközben igazságérzetük és érzelmeik dolgoznak bennük. Ez már önmagában is komoly ellentétben áll azzal a képpel, amit magukról igyekeznek kivetíteni, de korántsem csak ennyi játszódik le bennük.

A csapabomlasztó további 6 ismérve

  1. Magabiztosságát tuningolja, ha formális felsőbb (pl. senior, kiemelt, szakértő vagy vezetői) pozíciót szerezhet.
  2. Elismerésre vágyik, vezetői dicséretből neki sosem elég
  3. A vezetőjével szemben figyelmes, alázatos, kötelességtudó, gondoskodó
  4. A csapattagokat gyorsan szövetségesekként vagy ellenségekként könyveli el, és az elefántét megszégyenítő memóriával idézi fel, ki mit tett (szerinte) érte vagy ellene
  5. Kritika vagy helyesbítés esetén gyorsan feszültté válik. A legkisebb igazságtalanságot is rögtön kiszúrja, és hangot is ad a véleményének.
  6. Az érzelmei vezetik, és ő maga is erős érzelmi hatásokat vált ki a csapattagokból (szimpátiát, örömöt, bizalmat, félelmet, kétséget, stb.).

Tanuljuk meg felismerni a csapatbomlasztót és tegyünk ellene, még mielőtt a csapatban megnőne a diszkomfort, megváltoznának a dolgozók szokásai, illetve megtörténnének az első felmondások. Itt https://quantille.hu/csapatbomlasztok/ bővebben is szót ejtünk a témáról, illetve hozzáértő, szakmai segítséget kínálunk a csapatbomlasztókkal, csapaton belüli széthúzással, feszültségkeltéssel szemben.