360°-os munkaköri kompetencia-értékelések

Vállalati célokat támogató egyéni eredmények [OKR]

Hard mutatószámok [KPI], kompetencia-szótárak

100%-ban vállalatra szabható rendszer

Cégen belüli bechmarkok, fejlődés-visszamérés

A kialakítás teljes folyamatát segítjük

Átgondolt, lépcsőzetes bevezetés

Belső kommunikáció támogatása

Munkatársak felkészítése, teljes körű vezetői tréningek

Oktatásmentes, felhőalapú webalkalmazás [SaaS]

Egyéni riportok, vállalati statisztikák gombnyomásra

Csak a szoftver is rendelhető

Átláthatatlanság ellen

 • 15%-kal kisebb csapattal 51%-kal nagyobb árbevétel
 • 10%-kal csökken a kollégák elvándorlása
 • 77%-kal csökkenő dolgozói improdiktív idő
 • Változatlan teljesítmény home office-ból is

Valós célok, érdemi visszajelzések, kimutatható fejlődés.

Rugalmas, időtálló szervezet

Lehetséges okok

Sok vállalatvezetőnek ismerős, hogy a gyorsan növekvő vállalkozás kezd átláthatatlanná válni. De az is előfordul, hogy hiába öl bele rengeteg pénzt és energiát, megreked a fejlődés.

A gyorsuló piaci hullámvasúton a kulcsemberek kitartása mindenhol létkérdés, elvesztésük nagyon komoly kockázatokkal jár. Eközben a tulajdonosok stabil profitot várnak, amihez olyan kollégák kellenek, akiket nem csak a fizetésemelés motivál.

A vezetők pedig sokszor tanácstalanok, hogy miként menedzseljék mindezt hatékonyan.

A Panoráma [FTM] rendszer használatával Önök:

 • Tisztázzák az elvárásaikat a munkatársak felé.
 • Építik a vezetői következetességet.
 • Mindennapossá teszik az érdemi célkitűzéseket.
 • Erősítik a konstruktív visszajelzés kultúráját.
 • Motiválják a munkatársak agilisabb szemléletét.
 • Könnyen azonosítják a potyautasokat.
 • Segítik a kulcsemberek megtartását.
 • Támogatják a teljesítményalapú bérezést.

Egy beszédes eset

Szervezeti probléma

Egy magyar tulajdonú, 100 fős szolgáltató cég munkaerő-közvetítésért felelős szakmai vezetőjének korábbi csapatát harmadik éve nem motiválja fejlődésre és jobb üzleti eredményekre az értékelési rendszer.

HR-szakmai probléma

A kompetenciamérések segítségével újjászervezett, kisebb létszámú csapatnak egy új, adatalapú, valóban motiváló, Folyamatos Teljesítmény Menedzsment [FTM] rendszer kialakítása.

A beavatkozás módja

Az üzleti eredményeket hosszabb távon befolyásoló 14 kulcstevékenység azonosítása (pl. ügyfélvisszajelzések elemzése, aktív ajánlásgyűjtés és -kezelés, kompetenciaalapú interjúztatás, üzletviteli szoftver funkcióinak teljes körű használata, kétheti tudásmegosztás stb.) után a vezető a csapattal közösen meghatározta az aktivitást mérő fő mutatókat, mint például a felületenkénti hirdetéseket, az interjúk és a bemutatott jelöltek számát vagy akár a projektstátusz változását. Ezek után a közvetítési munkát támogató szoftver heti statisztikai adatait összekapcsolták az egyéni és csapatfejlődési célokkal, melyeket félévente újradefiniáltak, teljesülésüket pedig havi beszélgetésekkel segítették és követték nyomon. Miután a második év végére a csapat minden tagja kiegyensúlyozottan teljesített, a munkaköri értékelési tartalmak kb. 30%-át elhagyták, helyettük az egyéni fejlődési célokra fókuszáltak, amelyekhez a bónuszok egy részét is hozzákötötték. A piaci és a csapaton belüli változásokat követő értékelési tartalom hatékonyságát és motiváló erejét külön kérdőívvel mérték.

Eredmény

A csapat a sikeresen közvetített munkavállalók számában 53%-os növekedést és 51%-os árbevétel-növekedést ért el alig több mint 1 év alatt. Teljesítménye alapján egy juniort előléptettek seniorrá.

Hazai fejlesztés

Kompromisszumok nélkül

Egyre több magyarországi vállalkozásban merül fel az igény a munkatársak teljesítményének értékelésére, persze tengernyi papírozás vagy excelezés nélkül. Az itthon elérhető szoftveres megoldások viszont – javarészt dobozos multinacionális üzletviteli rendszerek részeként – a kkv-knak nemcsak használhatatlanok, hanem megfizethetetlenek is.

Arról nem is beszélve, hogy egy, a vállalati kultúrát követő, rugalmas és költséghatékony applikációtól még lehet kontraproduktív egy vállalati értékelési rendszer. A jó értékelési szoftver ugyanis a megfelelő HR-szakmai támogatás nélkül kb. ugyanannyit ér, mint alapos tudással, szoftveres támogatás nélkül belevágni a vállalkozás teljesítménymenedzsmentjének reformjába.

a quantille Panoráma

 • A teljesítményértékelés.hu közel 10 évnyi tapasztalatával, a kis- és középvállalatok igényei alapján fejlesztett, flexibilis értékelési módszertan és webalkalmazás.
 • Összekapcsolja az aktuális vállalati célkitűzéseket az egyéni célokkal.
 • Az időszakos értékeléseken túl az egyéni és csapatteljesítmény folyamatos menedzselésére fókuszál.
 • A magyar piacon egyedülálló módon követi a visszajelző kultúra és az értékelési szisztéma vállalaton belüli változásait, fejlődését.
 • Egyszerre kezel többféle értékelési struktúrát [hiszen pl. egy 10 éve összeszokott pénzügyes csapatnak és egy fluktuálódó területi képviselő csapatnak egészen másra van szüksége].
 • Az egyéni riportja átláthatóan, egyértelműen, számokban mutatják az eredményeket.
 • A rendszer minden időszakos tartalmi változtatását [pl. értékelési tartalmak változtatása, ki-belépők követése stb.] elvégezzük.

Kapcsolatfelvétel

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!